02 April 2018

Easter Table Settings


(FI) Hyvää pääsiäismaanantaita! Miten teillä on pitkä viikonloppu sujunut? Me teimme lauantaina pienen reissun Hollannin puolelle kivaan pikkukaupunkiin nimeltä Zwolle, joka osoittautuikin ihan täydelliseksi kohteeksi kompaktin ja pittoreskin kanavien ympäröimän keskustansa ansiosta. Muuten olemme olleet kotosalla, nauttineet aurinkoisista keleistä ja ottaneet rennosti.

Kuvissa on muutama otos pyhien kattauksista. Pitkäperjantaina pöydällä oli beige pellavaliina ja tehosteena oli mustaa. Eilen vaihdoin pöydälle valkoisen liinan ja kattauksen piristyksenä toimivat Zwollesta tuodut vaaleanpunaiset jaloleinikit. (Satuimme paikalle kukkakojun sulkemisaikaan ja ostimme kolme isoa kukkapuskaa vitosella!) Pastelliväriteemaa jatkoin vanhoilla Oiva Toikan suunnittelemilla Fauna-laseilla, jotka ovat kulkeutuneet meille lapsuudenkodistani.

Ruokalistalla oli perjantaina sienipastaa ja lohta ja eilen syötiin parsarisottoa. Pashaa piti tietysti tehdä järkkäriksi ja eilen leivoin myös Instassa näkyneen perinteisen italialaisen colomba- eli kyyhkyskakun, tosin pyöreässä vuoassa. Alkuviikolla kyläillyt veljeni toi meille lisäksi Mignon-munia, joten herkuteltu on ihan riittävästi, lähipäivinä voisi vähän taas keventää...

Mukavaa huhtikuuta ja muistakaahan, että tänään voi vielä osallistua upean Asun Homes -bookazinen arvontaan!


(IT) Buona pasquetta! Come avete passato il fine settimana lungo? Noi abbiamo fatto sabato una gita in Olanda nella città di Zwolle. È una città molto carina con un centro pittoresco circondato da canali. Gli altri giorni li abbiamo passati a casa, godendoci le belle giornate di sole e rilassandoci.

Nelle foto vedete come ho apparecchiato il tavolo venerdì santo e ieri. Venerdì ho usato una tovaglia in lino beige con alcuni dettagli neri. Ieri invece ho messo una tovaglia bianca e ho decorato il tavolo con ranuncoli rosa portati da Zwolle (Siamo capitati davanti a una bancarella di fiori mentre stavano chiudendo e abbiamo comprato tre grandi mazzi di fiori a cinque euro!) Ho continuato il tema dei colori a pastello con i vecchi bicchieri della serie Fauna, design Oiva Toikka, che provengono alla mia casa d'infanzia.

Venerdì sul menù c'erano tagliatelle coi funghi e come secondo del salmone e ieri abbiamo mangiato risotto con gli asparagi. Per il dessert ho preparato un dolce finlandese a base di quark con frutta secca che si chiama pasha e ieri ho fatto anche una colomba. È venuta veramente buona e soffice anche se nella teglia la forma non è quella giusta. Mio fratello è venuto a trovarci la settimana scorsa e ci ha portato anche degli ovetti finlandesi Mignon quindi abbiamo mangiato tante delizie, nei prossimi giorni prepareremo piatti un po' più leggeri...

Buon inizio aprile e ricordatevi che ancora oggi si può partecipare al concorso per vincere un bookazine Asun Homes!


(EN) Happy Easter Monday! I hope you have enjoyed the long weekend! We did a short trip on Saturday and drove to Holland to a small town called Zwolle. It was the perfect place with a really nice small and pictoresque center surrounded by canals. The other days we have stayed at home, enjoyed the sunny weather and relaxed.

In the pictures you can see my table settings for Good Friday and yesterday. On Friday I used a beige linen tablecloth and added some black accents. On EasterSunday I chose a white tablecloth and put on the table pink ranunculus flowers brought from Zwolle (we happend to be in front of a flower stand when they were closing and bought three big bunches of flowers for five euros!) I continued the pastel colour theme with old light blue Fauna glasses by Oiva Toikka that come from my childhood home.

On the menu we had tagliatelle with mushrooms and salmon on Friday and asparagus risotto yesterday. I also prepared some traditional Finnish easter dessert, pasha, and yesterday I baked an Italian Pigeon cake, colomba, even though I made it in a round form so the shape wasn't exactly right. My brother visited us last week and brought some Finnish Mignon chocolate easter eggs so it's been quite a feast. In the next days we could prepare some lighter dishes...

I wish you a nice April and remember that today is the last day to enter my Asun Homes -bookazine giveaway!



No comments:

Post a Comment